Shiatsu Hazenberg

Shiatsu, Cupping, Guasha en Ooracupunctuur

Terug naar alle workshops

Workshop Wondermeridianen

Zoals jullie misschien hebben gehoord maar misschien ook nog niet: Het ‘wonder’-ei is gelegd! En dat vraagt vast om uitleg.

Nadat ik in 2013 bij Hilde Verhulst een weekendworkshop wondermeridianen had gevolgd, was ik erg geïnspireerd om op deze manier aan de slag te gaan. Het weekend zat bomvol informatie en nadien kwam regelmatig het verzoek van medecursisten van de workshop of ik het zou kunnen en willen uitwerken. Na zo’n weekend stoeien met dit onderwerp waren er namelijk nog veel vragen en de manier van behandelen had hier en daar nog een open eindje. In 2014 ben ik begonnen met schrijven en inmiddels wordt de module geaccrediteerd bij de NVST voor 24 studie-uren. Uiteraard heb ik dit met Hilde Verhulst overlegd en haar mijn plan laten weten. Gelukkig is ook zij erg van het delen; hoe meer shiatsu, hoe meer vreugd!

Inmiddels is de pilot met een groepje van acht therapeuten afgerond en zijn er al meerdere workshops geweest. Men was verrast en blij met de verdieping. En dat maakt mij weer blij! De techniek voegt gemakkelijk in bij een sessie. Of je werkwijze nou zen-style of Namikoshi is, het kan bij beide vormen.

wondermeridianen

Hoe ziet de workshop eruit?

De cursus bestaat uit zowel theorie als praktijk. Het theoretische gedeelte zal gaan over het ontstaan en de werking van het voorliggende traject van de klassieke meridianen; de wondermeridianen volgens het Taoïsme. Het Taoïsme hecht een groot belang aan deze wondermeridianen (of ‘onderstromen’), omdat energie en informatie uit dit gebied het leven in de ruimste zin verzorgt.

De informatie en de gebruikte technieken betreffen de volgende meridianen:

Du Mai, Ren Mai, Chong Mai, Dai Mai
Yin Qiao Mai, Yang Qiao Mai, Yin Wei Mai, Yang Wei Mai

Na de theorie nemen we vervolgens de tijd om deze filosofie te integreren in een shiatsu behandeling. Tijdens de pilot werd het meest op een futon gewerkt maar ook op een behandeltafel is de behandeling goed mogelijk.

Praktische informatie

  • De workshop omvat 24 contacturen. Dit kan in de vorm van 2 weekenden of 4 dagen, dit is afhankelijk van de wens van de groep. Per dagdeel 3 uur.
  • Je krijgt een reader zodat de stof naderhand nog eens rustig bestudeerd kan worden.

Ik hoop dat dit voorlopig genoeg informatie geeft en dat je enthousiasme is aangeroerd om middels deze methode met nieuw elan in je praktijk te gaan behandelen.

Geïnteresseerd in deze workshop?
Neem contact op