Shiatsu Hazenberg

Shiatsu, Cupping, Guasha en Ooracupunctuur

Terug naar alle workshops

Workshop Vijf Elementen

Vaak word ik gevraagd of het mogelijk is om de Oosterse filosofie kort uit te leggen. Deze vraag werd het vertrekpunt voor deze workshop. Het geeft je de handvatten om een basis shiatsu Zen-style te geven. Voor het volgen van deze workshop heb je geen vooropleiding nodig? Als je een beetje soepel bent van lijf en leden, ben je welkom.
Er wordt gewerkt op de vloer, op een futon. Vaak betekent dat in de praktijk dat je zorgt voor een zachte ondergrond zoals een yogamat met daaroverheen een dikke slaapzak. Op deze manier kun je goed om de persoon heen kruipen zonder last van je knieën te krijgen. Het is belangrijk om soepel zittende kleding aan te doen of mee te brengen. Een joggingbroek en t-shirt met lange mouwen voldoen prima.

5elementen

Hoe ziet de workshop eruit?

Theorie en praktijk over de klassieke hoofdmeridianen en wat er zoal bij komt kijken.

De volgende onderwerpen komen aan de orde: De Vijf Elementen (of fases) in theorie en praktijk.

Begrippen als kyo en jitsu, yu punten versus CZS, reflexgebieden hara en rug, Ko-en sheng cyclus en de Chinese klok of maximaal tijden. Na een uur theorie wordt er een demonstratie gegeven over het deel dat besproken is en vervolgens wordt dat in praktijk gebracht.

Praktische informatie.

  • De workshop omvat 5 dagen en wordt voor 30 contacturen geaccrediteerd door de NVST.
  • Per dagdeel van 3 uren is de verdeling 1 uur theorie en 2 uren praktijk.
  • Als je de hele workshop doet, duurt het 5 dagen. Maar je kunt ook per element mee doen. Dat houdt dan automatisch in dat je geen volledige basisbehandeling kunt geven, tenzij je al een opleiding hierin hebt gevold en deze workshop gebruikt als opfrissing.
  • De groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal 12 personen. Een aantal waarbij iedereen voldoende aandacht tijdens het praktische deel kan krijgen.
  • De kosten bedragen voor 5 dagen 425,00 euro, per dagdeel 95,00 euro. De handout kost 20,00 euro. Deze is aan te schaffen op de eerste dag dat je mee doet. De prijzen zijn incl. 21% BTW.
  • Kosten voor koffie, thee of soep zijn voor eigen rekening. Lunch zelf meenemen.
  • Je kunt je aanmelden voor de workshop en als er een groepje is, maken we een afspraak voor de data.

Geïnteresseerd in deze workshop?
Neem contact op