Shiatsu Hazenberg

Shiatsu, Cupping, Guasha en Ooracupunctuur

Terug naar alle workshops

Workshop Cuppen

Een erg fijne manier om stagnatie op te heffen en de energie (en bloed) weer vrij te kunnen laten stromen, is door de huid vacuüm te zuigen met een glazen cup en vuur.

image

Eigenlijk is het een diepe bindweefselmassage, maar het spaart enorm je hand- en vingergewrichtjes. Voor de ontvanger is het meestal een weldaad, maar bij erge stagnatie kan het ook wel eens wat pijnlijk zijn. Na het gebruik van de cup zie je dat de huid eronder verkleurd is, dat de beweeglijkheid van de stijve plek groter is geworden en de pijn vaak verminderd is.

Hoe ziet de workshop eruit?

In een middag wordt aan de hand van een powerpointpresentatie de theorie, werking, contra-indicaties en verschillende manieren van cuppen uitgelegd. Je leert verschillende technieken van het cuppen. Niemand gaat de deur uit zonder op comfortabele wijze een cup met vuur te kunnen zetten! Vervolgens kun je kiezen hoe je deze techniek wilt gaan uitvoeren in je eigen praktijk. Dat kan met vuur, maar je kunt ook cups gebruiken die je vacuüm kunt zuigen met een pompje.

Praktische informatie.

  • De workshop omvat 1 middag. Het eerste uur is theorie en vervolgens gaan we oefenen op elkaar.
  • De groepsgrootte is maximaal 6 personen. Iedereen krijgt zo voldoende aandacht bij het zetten van een eerste cup met vuur.
  • Je kunt je aanmelden en als er een groepje is bespreken we een dagdeel.
  • De workshop wordt op mijn praktijkadres gegeven.
  • Je hoeft niets mee te nemen en na afloop krijg je een hand out en een certificaat voor je eventuele beroepsvereniging.

Geïnteresseerd in deze workshop?
Neem contact op